Hoe het begon

Het toneel van Westkapelle werd opgericht door een groep studenten die op kot zaten te Gent en omdat ze niet wilden dat deze vriendschap verdween toen ze hun eerste stappen zetten in de echte wereld, besloten ze om ieder jaar een stukje toneel te spelen. Dit werd gebracht meestal in een regie van een pastoor en onder de naam van het B.J.B. nu beter gekend als KLJ

Vele jaren later in 1980 tijdens de Beuterblommefeesten bracht het gezelschap een stuk op de planken van het vrij podium, acht jaar ging dit zo door, tot de Beuterblommefeesten ten ziele gingen. Meteen was dat de aanleiding voor een nieuwe start met een nieuwe naam. Het Beuterblommegezelschap werd het Westkapels Volks Toneel (WVT), drie jaar later sloot devereniging zich aan bij Cultuurraad Knokke-Heist.

In de jaren die volgden werd er door het WVT steevast een komedie op de planken gebracht in de Parochizaal van Westkapelle.

Twintig jaren later in het jaar 2000 heeft het Westkapels Volks Toneel zijn naam gewijzigd in het Westkapels Amateur Theater.

Al meer dan 30 jaar brengt onze vereniging plezante kluchten in het sappig dialect.

Enkele foto’s uit 1957 van B.J.B toneel Westkapelle:

Het bestuur

Voorzitter:

Christophe Vandewalle

Bestuur

Daniella Depaepe

Manu Devoogdt

Alle info:

mail : bestuur@toneel-wat.be

tel : 0496/504807